En børneguitar gavner dit barn på mange måder!

Børn er generelt meget glade for musik og alle mulige og umulige ting, der kan lave lyde til dem. Dette kommer helt fra de er meget små, hvor de får store mængder af legetøj, der alt sammen kan snakke til dem, og de bliver bombarderet med sanseindtryk fra dag 1 af. Netop derfor bør du overveje at anskaffe en børneguitar til dit eget barn! Det er bevist i mange undersøgelser, at børn har stor gavn af musik og rytmer, der giver dem en udvidet kreativ sans, og dette kan du i høj grad have indflydelse på - også selvom du måske ikke selv har en tone i livet!

Børneguitar og pige

Hvorfor er det en god ide at købe en børneguitar til dit barn?

En børneguitar kan på mange måder ses som en genvej til et mere kreativt barn. Dette lyder måske meget abstrakt og pædagogisk, men det er et faktum, at de mennesker, der fra barnsben har fået lov til at udfolde deres musikalitet, også viser sig at være mere kreativt tænkende, når de bliver voksne. Det er med andre ord en god ide at købe en børneguitar til dit barn, fordi det er gavnligt for barnet på den lange bane. Herudover kommer der selvfølgelig i tillæg, at dit barn vil få mange timer til at gå med deres nye børneguitar, som de vil elske at spille på!

Nu er det naturligt som forældre at tænke, at en børneguitar måske ikke er den bedste gave til barnet, når man tænker på, at det ikke er de mest appetitvækkende toner, som barnet kan præstere på den. Med andre ord tænker du sikkert, at en børneguitar ikke bærer andet end larm og ballade med sig. Dette er selvfølgelig en del af det, at lade sit barn spille på en guitar, men så længe i fra starten af har lavet nogle regler for, hvor meget mor og far gider at høre på barnets guitarspil, så vil du også opdage, at det ikke er noget stort problem! Børneguitarens gavnlige effekter på barnet opvejer klart de støjende gener, så tøv endelig ikke med at bestille en børneguitar til dit barn!

Hvilken påvirkning har musikken på et barns udvikling?

Indenfor hele det område, der omhandler børn og musik, er der forsket i utallige undersøgelser, og de har alle sammen, uden undtagelse, vist, at det er særdeles gavnligt for et barn at tilegne sig musisk viden. Generelt har man kunnet påvise 4 forskellige hovedområder, hvor et barn præsterer bedre, efter de f.eks. har fået lov til at hamre løs på en børneguitar i mange timer:

  1. Det øger barnets akademiske niveau!

Det er bevist, at der er en klar sammenhæng mellem de rytmer og beats, som kan føles gennem musik, og til den basale matematik, som barnet vil lære i skolen. Det har vist sig, at de børn, der har fået lov til at udfolde deres musiske kreativitet også er bedre til matematiske systemer, som f.eks. brøker og det, at gennemskue forskellige mønstre. Dit barn bliver altså faktisk klogere af at lære at spille på en børneguitar!

  1. Dit barns motorik og koordination bliver forbedret!

Det, at spille på et instrument, som f.eks. en børneguitar, giver barnets motoriske og koordinative udvikling et gevaldigt skub i den rigtige retning! Det kræver en god koordination og motorik at betjene et instrument, og disse egenskaber kan i høj grad videreføres til det almene liv, hvor barnet bliver mere trygt ved uvante fysiske situationer.

  1. Barnets disciplin og tålmodighed udfordres

Hvis du mange gange før har oplevet, at dine venners børn ikke kan sidde stille til en aftensmad eller lignende, så kan det hænge sammen med, at de ikke har lært at spille på et instrument! Det kræver utrolig mange timers træning at lære at spille på f.eks. en børneguitar, og dit barn lærer herved, at nogle ting i livet kræver ekstra stor disciplin, og at alt ikke bare kommer til én med det samme. Du vil dermed opleve et mere roligt og tålmodigt barn, der lettere klarer sværere opgaver i livet!

  1. Det giver dit barn selvtillid!

At få lov til at udforske den musiske verden og lære at spille på en børneguitar giver dit barn en stor grad af selvtillid. Vi kender selv den stolte følelse, vi selv får, når vi lærer og forstår noget nyt, og det samme gælder for dit barn! Og dertil kan du lægge, at musik er noget, der kan give et kontinuerligt selvtillidsboost, efterhånden som dit barn bliver bedre og bedre til det!

Hvorfor skal man vælge en ukulele/børneguitar frem for en almindelig guitar?

Først og fremmest er der den indlysende årsag, at en ukulele eller børneguitar er markant mindre end en guitar i fuld størrelse. Det vil altså være meget lettere for dit barn at håndtere en mindre børneguitar, og de vil lettere kunne nå forskellige akkorder og lære de grundlæggende greb. Det er med andre ord en god ide at starte i det små, før man lærer og vokser sig til en almindelig guitar. Herudover kræver en ukulele ikke så meget plads og andet udstyr, som en guitar kan ende med at gøre. Det er dermed en billigere og mindst ligeså god investering at anskaffe sig en børneguitar frem for en guitar i fuld størrelse!

En børneguitar er en anderledes, men fantastisk, fødselsdags- eller julegave!

Hvis du, som forældre eller bedsteforældre, leder efter en perfekt fødselsdags- eller julegave til det kære barn, du har i tankerne, så er en børneguitar et fantastisk godt bud på dette! En børneguitar har så mange gavnlige egenskaber ift. barnets udvikling, og du skal ikke ud og finde den store pengepung frem for at købe mange timers underholdning og udfordringer til dit barn!

Vi anbefaler, at du vælger en børneguitar til gave, hvis dit barn er ca. 5 år og opefter, da det er i denne alder, at børn begynder at have en fornuftig motorik og til dels en tålmodighed, der gør, at de kan begynde at lære at spille på en børneguitar. Hvis dit barn er mindre end dette, så gør det heller ikke noget, men du skal blot være villig til at hjælpe dit barn lidt mere med at ”øve” sig!

En børneguitar er et fantastisk musikinstrument for dit barn ift. både glæde, udfordring og gavnlige ”bivirkninger”. Dermed kan vi ikke anbefale dig nok at anskaffe dig en børneguitar til dit barn!